Chili con carne

Chili con carne - helppo, edullinen ja kätevä ruoka, jota voi huoletta valmistaa kahdelle päivälle kerrallaan. Ei siis tarvitse joka päivä aikaa viettää hellan äärellä, mikä taas helpottaa arkea.

Ohje

Annoksesta riittää neljälle hengelle kahden päivän aterialle (8 annosta)

400 g jauhelihaa
50 g tummaa soijarouhetta
1 sipuli
1 paprika
1 prk tomaattimurskaa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
hieman suolaa, mustapippuria, kuminaa ja timjamia
  1. Pese ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi, silppua myös sipuli
  2. Ruskista jauheliha pannulla, lisää joukkoon myös silputtu sipuli ja anna pehmetä
  3. Lisää vielä soijarouhe ja paprikakuutiot ja sekoita
  4. Lisää lopuksi tomaattimurska ja pavut kastikkeineen
  5. Mausta ja anna vielä hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia

Samalla kun valmistat kastiketta, keitä riisi kastikkeen kaveriksi. Suhde on 8 dl vettä, 4 dl pitkää riisiä. Koska ruoasta riittää kahdelle päivälle, lopun riisin ja kastikkeen voi yhdistää ja laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Voit täydentää ateriaa myös salaatilla. Helppo ja nopea suosikkini:

1 Pehtoorin salaatti
1 tuorekurkku
3-4 tomaattia
1 prk salaattijuustokuutioita


Koko aterian hinta: 
Chili con carne:
Salaatti:


Riisi, chili ja salaatti yhteensä:


Aterian kokonaishinta on yhteensä 13€. Kun se jaetaan 8 annokseen, tulee hinnaksi 1,63€/annos

Kommentit

Suositut tekstit