Imelletty ruispuolukkapuuro
Lapsuusmuistoja ja perinteitä ylläpitääkseni valmistan silloin tällöin perinneruokia, joita olen äidiltäni oppinut. Tämä puuro vaatii aikaa, mutta on sen arvoista. Vaikka aikaa menee, ei puuro ole hankala tehdä. Samalla kun puuro hautuu, voi keskittyä muihin asioihin. Puuro maistuu niin kylmänä kuin lämpinäkin, joten ei haittaa jos jää toiseenkin kertaan.
Ohje
- Kuumenna vesi noin 70 asteeseen.
- Ota vesikattila liedeltä ja vispilöi ruisjauhot veteen huolella pikkuhiljaa, ettei jauhot paakkuunnu
- Laita puurokattila uuniin noin 70 asteeseen ja anna olla uunissa 5 tuntia. Sekoittele välillä. Uunissa ollessaan puuro imeltyy ja löysenee. Voit välillä sekoitella ja maistella puuroa huomataksesi että imeltyminen on lähtenyt käyntiin.
- Kun puuro on imeltynyt, sekoita puolukkasurvos, suola ja sokeri puuron joukkoon. Laita uudelleen uuniin, nyt 120 asteeseen ja anna olla uunissa vielä noin 4-5 tuntia, sekoittele välillä.
- Ripottele valmiin kuuman puuron pinnalle sokeria, ettei pinta kuivu.
- Anna jäähtyä ja nauti lämpimänä tai kylmänä maidon kera.
Kommentit
Lähetä kommentti