Mustikkakukko - jälkiruokien aatelia
Tämä on kyllä sellainen herkku, etten paremmasta tiedäkään. Marjakukon voi tehdä myös puolukasta, jolloin se on tietysti puolukkakukko. Jos joku, niin tämä sopii suomalaiseen makuun, onhan se aitoa perinneruokaa ja juurikin niin suomalaisista aineksista valmistettu, kuin olla ja voi, mustikkaa ja ruista. Ja helppo kuin mikä, ei mitään turhia krumeluureja.
Ohje
- Sulata rasva miedolla lämmöllä
- Sekoita sulaneen rasvan sekaan sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu 1 tl leivinjauhetta
- Sekoita taikina tasaiseksi ja levittele siitä kaksi kolmasosaa käsin uunivuoan pohjalle ja reunoille.
- Kaada keskenään sekoitetut marjat, sokeri ja perunajauhot vuokaan taikinapohjan päälle
- Levittele loppu taikina mustikoiden päälle kuoreksi ja kypsennä 200 asteessa tunnin verran.
- Anna hieman jäähtyä ja nauti vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Lähetä kommentti