Punajuurikiusaus

Tämä on ehdottomasti yksi lemppareistani, vaikka sitä loppujen lopuksi tulee melko harvoin valmistettua. Syksyhän on parasta aikaa tälle ruoalle, kun uusia punajuuria on tarjolla edulliseen hintaan. Viime kerralla kauppaan lähtiessäni ajattelin, että josko olisi jo tarjolla tämän syksyn juureksia euron kilohintaan, kuten joka syksy yleensä on ollut tapana. Ja olihan niitä! Niinpä siis punajuuret mukaan ja homejuustoa höysteeksi. Eipä kauan ruoka vuoassa pysynyt, heti meni jokaista murua myöten.

Ohje 

Annos 3 henkilölle

1 kg punajuuria (1€)
125 g homejuustoa (1,99€)
2 dl ruokakermaa (0,49€)
mausteeksi suolaa, pippuria ja kuivattua rosmariinia
hieman ruokaöljyä vuoan voiteluun
  1. Kuori ja raasta punajuuret. Jos sinulla sattuu olemaan monitoimikone, silppuriterällä saa nopeasti punajuuret silpuksi
  2. Silppua homejuusto
  3. Sekoita punajuuriraaste voideltuun uunivuokaan yhdessä homejuuston kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada päälle 2 dl ruokakermaa
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa tunnin verran
Aterian hinta 3 hengelle 3,48€ eli 1,16€/hlö

Kommentit

Suositut tekstit