Ryynirieska

Ryynrieska - niin helppo ja herkullinen. Kotona lapsuudessa tätä tehtiin ja samaa olen itse jatkanut säilyttääkseni perinteitä. Ryynrieskahan on Savosta lähtöisin, mutta kyllä tätä lapsuudenkodissani Pohjois-Karjalassakin valmistettiin. Aitoa suomalaista perinneruokaa, mikäpäs sen parempaa. Eikä varmasti jää kuivumaan, sen verran herkullista, että katoaa hyvin äkkiä.

Ohje

1 l piimää
3½ dl rikottuja ohrasuurimoita
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
½ dl ruokaöljyä (tai 50 g voita tai margariinia sulatettuna)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta jauhoihin sekoitettuna
  1. Laita piimä kulhoon ja sekoita joukkoon ohrasuurimot. Liota useampi tunti; yön yli tai päivän ajan, riippuen aiotko valmistaa rieskan aamulla vai illalla.
  2. Kun ryynit ovat turvonneet, sekoita joukkoon loput ainekset
  3. Kaada taikina uunipellille, jossa leivinpaperi ja kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30 - 40 minuuttia. 
  4. Leikkaa hieman jäähtyneenä, sipaise pinnalle hieman voita tai margariinia ja nauti! 
Rieskalle sopii erinomaisesti myös munavoi.


1 l piimää 0,99 €
3½ dl (280 g) ohrasuurimoita 0,50 €
2 kananmunaa 0,51 €
1 dl vehnäjauhoa (65 g) 0,06 €
2 dl maitoa 0,15 €
½ dl ruokaöljyä 0,24 €

Pellillinen rieskaa yhteensä 2,45 €

Kommentit

Suositut tekstit