Vispipuuro
Perisuomalainen herkku, vispipuuro. Kyllähän tätä tulee tehtyä vähintäänkin kerran kuukaudessa. Yleensä teen puuron puolukoista, ihan vain siksi, että niitä tulee syksyllä varastoitua pakkaseen talven varalle. Mutta mahtavaahan tämä on muistakin marjoista. Muistan kuinka lapsena tätä syötiin erityisesti mustaherukoista valmistettuna ja ah, että oli hyvää. Olen tehnyt myös raparperista ja mansikasta ja ai että tulee raikkaan makuista. Vaihtelua makuun saa kokeilemalla erilaisia marjoja.
Ohje
- Laita marjat veteen ja kiehuta, niin että marjoista irtoa makua
- Lisää sokeri ja vispaa suurimot veteen koko ajan vispilällä sekoittaen
- Anna hiljalleen hautua noin 5 minuuttia, niin että suurimot turpoavat.
- Nosta pois levyltä, sirottele pinnalle hieman sokeria ja anna jäähtyä
- Vispaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi
Kommentit
Lähetä kommentti