Helpot ohraleipäset
Ohrasta on viime aikoina tullut suosikkiviljani. Siinä missä meillä aiemmin syötiin paljon kaura- ja ruispuuroa, nyt valitsen mieluummin ohran. Mutta jotta ei aina mennä puurolinjalla, vaihtelun vuoksi tänään leipaisin näitä maukkaita ja helppoja ohraleipäsiä.
Ohraleipäset (12 palaa)
½ l piimää (tai maitoa)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
7 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
100 g leivontamargariinia
- Sulata rasva
- Lämmitä piimä n. 40 asteiseksi ja sekoita suola piimän joukkoon
- Sekoita kuivahiiva ohrajauhojen joukkoon
- Sekoita jauhoseos piimän joukkoon. Lisää ja sekoita vielä vehnäjauhot taikinaan. Jätä hieman vehnäjauhoja leivonnan yhteyteen.
- Lisää lopuksi sulatettu rasva ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää hieman löysäksi.
- Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Kun taikina on kohonnut, ripottele pellillä olevan leivinpaperin päälle hieman jauhoja. Kumoa taikina pellille ja taputtele käsin pellin kokoiseksi littanaksi leiväksi. Käytä jauhoja apuna taputtelussa, ettei taikina tartu käsiin.
- Kohota jälleen liinan alla noin puoli tuntia
- Kypsennä 250 asteessa 15 minuuttia
- Nauti lämpimänä!
Hinta
½ l piimää 0,50€
1 tl suolaa
2 rkl siirappia 0,12€
7 dl ohrajauhoja 0,60€
3 dl vehnäjauhoja 0,17€
1 pss kuivahiivaa 0,12€
100 g leivontamargariinia 0,26€
Pellilliselle leipää (12 kpl leipäsiä) tulee hintaa 1,77€. Kilohinta on 1,70€.
Kommentit
Lähetä kommentti