Helpot ohraleipäset

Ohrasta on viime aikoina tullut suosikkiviljani. Siinä missä meillä aiemmin syötiin paljon kaura- ja ruispuuroa, nyt valitsen mieluummin ohran. Mutta jotta ei aina mennä puurolinjalla, vaihtelun vuoksi tänään leipaisin näitä maukkaita ja helppoja ohraleipäsiä. 

Ohraleipäset (12 palaa)

½ l piimää (tai maitoa)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
7 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
100 g leivontamargariinia
  1. Sulata rasva
  2. Lämmitä piimä n. 40 asteiseksi ja sekoita suola piimän joukkoon
  3. Sekoita kuivahiiva ohrajauhojen joukkoon
  4. Sekoita jauhoseos piimän joukkoon. Lisää ja sekoita vielä vehnäjauhot taikinaan. Jätä hieman vehnäjauhoja leivonnan yhteyteen.
  5. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää hieman löysäksi.
  6. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  7. Kun taikina on kohonnut, ripottele pellillä olevan leivinpaperin päälle hieman jauhoja. Kumoa taikina pellille ja taputtele käsin pellin kokoiseksi littanaksi leiväksi. Käytä jauhoja apuna taputtelussa, ettei taikina tartu käsiin.
  8. Kohota jälleen liinan alla noin puoli tuntia
  9. Kypsennä 250 asteessa 15 minuuttia
  10. Nauti lämpimänä!

Hinta

½ l piimää 0,50€
1 tl suolaa
2 rkl siirappia 0,12€
7 dl ohrajauhoja 0,60€
3 dl vehnäjauhoja 0,17€
1 pss kuivahiivaa 0,12€
100 g leivontamargariinia 0,26€

Pellilliselle leipää (12 kpl leipäsiä) tulee hintaa 1,77€. Kilohinta on 1,70€.

Kommentit

Suositut tekstit