Jauheliha-juureskastike
Kotimaiset juurekset ovat nyt parhaimmillaan. Ne maistuvat maukkailta ja ovat edullisia. Kuluneella viikolla ostin punajuuria, porkkanoita ja lanttuja yhteensä 6 kiloa. Kuten usein syksyisin, näitä myydään kahden kilon pusseissa euron hintaan. Kilohinta on siis 0,50 euroa, joten kukapa voisi väittää, että kasvikset ovat kalliita. Viidenkymmenen sentin kilohinta on lähes ilmainen, läpi talven juureksia saa noin euron kilohintaan, mikä on erittäin kohtuullinen hinta kotimaisista kasviksista. Myös kaalia oli tarjolla 0,50 euron kilohintaan, perunoita 5 kilon pussi eurolla eli kilohinta 0,20€. Kaappimme onkin nyt pullollaan kotimaisia juureksia. Näissä on sekin hyvä puoli, etteivät ne mene miksikään, vaikka kerralla ostaa enemmän. Säilyvät hyvin ja saa moneksi viikoksi hyvää ruokaa.
Juurekset taipuvat moneen. Niitä voi lisätä ainakin keittoihin, kastikkeisiin, uuniruokiin, raasteeksi, sellaisenaan välipalana, leipätaikinaan...Syksyn ja talven aikana meillä syödään juureksia lähes joka päivä jossain muodossa. Mielestäni ne ovatkin parasta kasvista tähän aikaan vuodesta, eivätkä todellakaan ole hinnalla pilattuja.
Houkuttelevat punajuuret halusivat tänään päästä kastikkeen joukkoon perunoiden kanssa tarjottavaksi. Niinpä yhdessä porkkanan ja sipulin kanssa ne täydensivät perinteistä jauhelihakastiketta.
Jauheliha-juureskastike
- Raasta punajuuri ja porkkana tai silppua ne monitoimikoneen silppuriterällä, jos sinulla sellainen sattuu olemaan.
- Silppua myös sipulit
- Ruskista jauheliha pannulla.
- Lisää joukkoon punajuuri-, porkkana- ja sipulisilppu ja sekoittele pannulla hetken, että juuresraaste alkaa pehmetä.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita ne muiden ainesten joukkoon.
- Kaada vesi päälle koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
- Laita kansi päälle ja anna hautua vielä noin 15 minuutin ajan
- Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti