Jauhelihakasvispiirakka
Eilen jäi spagetin kanssa nautittua jauhelihakastiketta yli, ja tänään mietin miten sen hyödyntäisin, ettei hukkaan mene. Päädyin jauhelihapiirakkaan.
Kastike oli alunperin sisältänyt
- 400 jauhelihaa (4,65€)
- 3 porkkanaa (0,35€)
- 1 sipuli (0,22€)
- 2 valkosipulin kynttä (0,10€)
- 1 prk tomaattimurskaa (0,99€)
- 1 prk tomaattipyrettä (0,49€)
- 50 g soijarouhetta (0,15€)
- mausteena suolaa ja basilikaa.
Pohjan tein ohrajauhoon.
Pohja:
- 50 g margariinia (0,25€)
- 3½ dl (193 g) ohrajauhoja (0,30€)
- ½ dl (18 g)kaurahiutaleita (0,03€)
- 1½ dl maitoa (0,12€)
- 2 tl leivinjauhetta
- hieman suolaa
Pohjan ainekset yhteensä 0,70€
Täyte:
- Jauhelihakastikkeen jämä (katso yllä 1,15€)
- 2 paprikaa silputtuna (1,18€)
- 175 g mozzarella raastetta (1,79€)
- 4 dl maustamatonta jogurttia (0,60€)
- 1 kananmuna (0,25€)
Täytteen ainekset yhteensä 4,97€
Ohje:
- Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan
- Lisää kulhoon rasva, jauhot ja kaurahiutaleet. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää hieman jauhoja apuna, ettei taikina tartu sormiin kiinni.
- Lisää päälle täytteen ainekset. Aluksi jauheliha ja paprikat.
- Sekoita sitten juustoraaste, maustamaton jogurtti ja kananmuna keskenään ja levitä muun täytteen päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia.
Piirakan kokonaishinnaksi tuli 5,67€. Piirakkaa riitti viidelle, joten hinta 1,13€/1 annos.
Vinkki: Jogurtin sijasta voi käyttää myös ranskankermaa.
![]() |
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille |
![]() |
Levitä täyte pohja päälle |
![]() |
Levitä jogurttijuustoseos täytteen päälle |
![]() |
Kypsennä uunissa |
Kommentit
Lähetä kommentti