Jauhelihakeitto
Olen keittoihminen. Tykkään keitoista, koska ne ovat yleensä yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Tämä jauhelihakeitto syntyy ihan perusjuureksista ja jauhelihasta. Joskus vuosia sitten kiireen keskellä tapasin valmistaa keiton pakastetuista keittojuureksista, mutta kun kerran käytin hieman enemmän aikaa kuoriakseni ja paloitellakseni juurekset, sillä tiellä ollaan edelleen. Maku on niin paljon parempi kuin pakastejuureksia käyttämällä ja ruoasta on tullut yksi lemppareistani.
Jauhelihakeitto
- Kuori ja lohko perunat sopivan kokoisiksi paljoiksi, porkkanat viipaleiksi, lanttu kuutioiksi, sipuli silpuksi.
- Laita juurekset kattilaan ja päälle sen verran vettä, että juurekset peittyvät. Laita lämpiämään hellalle.
- Ruskista jauheliha yhdessä sipulin kanssa ja mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
- Siirrä ruskistettu jauheliha kattilaan juuresten kaveriksi ja anna keiton hautua kannen alla hiljaisesti poristen, kunnes juurekset ovat kypsyneet. Tarkista vielä maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti