Jauhelihakeitto

Olen keittoihminen. Tykkään keitoista, koska ne ovat yleensä yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Tämä jauhelihakeitto syntyy ihan perusjuureksista ja jauhelihasta. Joskus vuosia sitten kiireen keskellä tapasin valmistaa keiton pakastetuista keittojuureksista, mutta kun kerran käytin hieman enemmän aikaa kuoriakseni ja paloitellakseni juurekset, sillä tiellä ollaan edelleen. Maku on niin paljon parempi kuin pakastejuureksia käyttämällä ja ruoasta on tullut yksi lemppareistani. 

Jauhelihakeitto 

6 annosta

800 g perunaa
150 g lanttua
150 g porkkanaa
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
  1. Kuori ja lohko perunat sopivan kokoisiksi paljoiksi, porkkanat viipaleiksi, lanttu kuutioiksi, sipuli silpuksi.
  2. Laita juurekset kattilaan ja päälle sen verran vettä, että juurekset peittyvät. Laita lämpiämään hellalle.
  3. Ruskista jauheliha yhdessä sipulin kanssa ja mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  4. Siirrä ruskistettu jauheliha kattilaan juuresten kaveriksi ja anna keiton hautua kannen alla hiljaisesti poristen, kunnes juurekset ovat kypsyneet. Tarkista vielä maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
800 g perunaa 0,55€
150 g lanttua 0,25€
150 g porkkanaa 0,21€
sipuli 0,22€
jauheliha 4,65€
Kattilallinen keittoa yhteensä 5,88€ eli 0,98€/annos

Vinkki: Keittoon voi laittaa myös tuoretta lipstikkaa. Yleensä itse käytän sitä vain kesäaikaan, kun saan pihalta tuoreena. Antaa aivan ihanan maun. Lipstikan voi silputa ja kypsentää yhdessä jauhelihan ja sipulin kanssa. Pannulla siitä irtoaa aivan ihan aromit keiton sekaan!

Kommentit

Suositut tekstit