Jauhelihojen hintavertailua

Mielenkiinnosta tein pienen hintavertailun jauhelihoista. Ruoan hinnan nousu puhuttaa. Mielenkiinnolla ja huolestuneena olen katsellut huimia hinnankorotuksia, joita on ollut havaittavissa viime kuukausien aikana. Ruokakaupassa saa olla tarkkana, jos haluaa suitsia ruokaan kuluvan rahan määrää. Koska yleisimmin käymme Prismassa ja Citymarketissa, päätin, että alanpa ihan seuraamaan mustaa valkoisella, miten hinnat muuttuvat seuraavien kuukausien aikana ja onko näiden kauppojen hinnoissa merkittäviä eroja. Pienetkin säästöt pitkällä aikavälillä tuottavat merkittävän säästön, sen olen huomannut. 

Olen koko aikuisikäni ajan pitänyt kirjaa tuloista ja menoista ja laatinut vuosi- ja kuukausibudjettia. Suosittelen! Tällöin tietää tarkalleen, mihin raha menee ja tarpeen tullen on helpompi lähteä suunnittelemaan, mistä voi säästää. On myös hyvä oppia ajattelemaan säästön määrää vuositasolla. Esimerkiksi 20 euron säästö kuukaudessa tekee 240 vuodessa. 

Tämän pienen hintavertailun lähtökohtana oli 400 g pakettikoon mukaiset jauhelihat. Hinnat hain Prisman ja Citymarketin verkkokaupoista. Tässä vertailussa on mukana ainoastaan ne jauhelihat, jotka löytyvät saman kokoisina annospakkauksina molemmista kaupoista. Kauppojen omat tuotemerkit on huomioitu vertailukelpoisina tuotteina niiden kotimaisuuden sekä lihan sisältämän rasvaprosentin perusteella. 

Kun katson alla olevaa graafia ja taulukkoa, en voi sanoa yllättyneeni. Lihan sisältämällä rasvan määrällä on selkeä vaikutus hintaan. Myös kauppojen hintaerot ovat havaittavissa. Tokihan tämä vertailu koskee vain jauhelihoja. Kokonaisuus kauppakassin hinnassa ratkaisee. Suosittelen vertailemaan hintoja ylipäätään ja jos jos kaupat sijaitsevat vierekkäin kuten monissa kauppakeskuksissa näin on, voi hyödyntää molempien kauppojen tarjonnan. Pitkällä aikavälillä yllättävän paljon säästöä syntyy pienistäkin puroista.Kommentit

Suositut tekstit