Juures-soijarouhepihvit

Aiemmin kuluneella viikolla haalimani juurekset pääsivät jälleen ruokapöytään. Tällä kertaa syntyi juurespihvejä, joissa proteiinin lähteenä on soijarouhe. Sidosaineena käytetty kananmunakin tuo pihveille proteiinipitoisuutta. Soijarouhe ja kananmunat ovat huomattavasti edullisempaa proteiinia kuin liha, joten kannattaa hyödyntää. Pihveihin on käytetty myös kotitarvemyllyllä rouhittua kokojyvävehnää. Mikäli viljamyllyä ei ole käytettävissä tai kaupasta ei löydy rouhittua täysjyväviljaa, voi rouheen korvata myös esim. ruishiutaleilla.

Ohje

Annoksesta tulee noin 16 pihviä

2 dl vettä

2 dl (60 g) tummaa soijarouhetta (0,37€)

200 g punajuurta (0,10€)

200 g lanttua (0,10€)

200 g porkkanaa (0,10€)

1 sipuli (0,20€)

2 dl (80 g) rouhittua täysjyvävehnää tai -ruista (voi korvata esim. hiutaleilla) (0,17€)

½ dl ruokaöljyä (0,24€)

3 kananmunaa (0,75€)

suolaa, mustapippuria, rosmariinia, currya

  1. Sekoita soijarouhe ja vesi. Anna rouheen turvota noin 15 minuutin ajan.
  2. Raasta juurekset tai silppua ne silpuksi monitoimikoneen silppuriterällä, jos sinulla sellainen sattuu olemaan. Silppua myös sipuli.
  3. Sekoita turvonneen soijarouheen sekaan raastetut juurekset sekä täysjyvävilja. Lisää vielä kananmunat sekä ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. 
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja currylla.
  5. Lusikoi lettupannulle sopiva määrä mureketaikinaa, muotoile pihveiksi ja kypsennä molemmin puolin.
  6. Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja raejuuston kera.

Koko annoksen hinnaksi tuli yhteensä 2,03€. Laskennassa juuresten kilohintana 0,50€/kg, koska aiemmin kuluneella viikolla tuohon hintaan noita juureksia ostin. Hinta ei paljon nouse, vaikka juureksista maksaisi vaikkapa reilun euronkin kilolta. 

Kommentit

Suositut tekstit