Juures-soijarouhepihvit
Ohje
Annoksesta tulee noin 16 pihviä
2 dl vettä
2 dl (60 g) tummaa soijarouhetta (0,37€)
200 g punajuurta (0,10€)
200 g lanttua (0,10€)
200 g porkkanaa (0,10€)
1 sipuli (0,20€)
2 dl (80 g) rouhittua täysjyvävehnää tai -ruista (voi korvata esim. hiutaleilla) (0,17€)
½ dl ruokaöljyä (0,24€)
3 kananmunaa (0,75€)
suolaa, mustapippuria, rosmariinia, currya
- Sekoita soijarouhe ja vesi. Anna rouheen turvota noin 15 minuutin ajan.
- Raasta juurekset tai silppua ne silpuksi monitoimikoneen silppuriterällä, jos sinulla sellainen sattuu olemaan. Silppua myös sipuli.
- Sekoita turvonneen soijarouheen sekaan raastetut juurekset sekä täysjyvävilja. Lisää vielä kananmunat sekä ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
- Mausta suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja currylla.
- Lusikoi lettupannulle sopiva määrä mureketaikinaa, muotoile pihveiksi ja kypsennä molemmin puolin.
- Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja raejuuston kera.
Koko annoksen hinnaksi tuli yhteensä 2,03€. Laskennassa juuresten kilohintana 0,50€/kg, koska aiemmin kuluneella viikolla tuohon hintaan noita juureksia ostin. Hinta ei paljon nouse, vaikka juureksista maksaisi vaikkapa reilun euronkin kilolta.
Kommentit
Lähetä kommentti