Kaalilaatikko

Valmistetaanko teillä kaalilaatikkoa? Joskus mietin, vieläkö tämä perinteinen herkku kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Liian usein ei kyllä tule tätä valmistettua, mutta syksyllähän tämä on yksi parhaita ruokia. Näin ollen vähintäänkin pari kertaa syksyn aikana on ihan pakko tätä tehdä ja ylläpitää suomalaista ruokaperinnettä. 

Ohje

6 henkilölle

n. 1 kg kaalia (0,98€)
1 dl rikottuja ohrasuurimoita (tai puuroriisiä) (0,23€)
400 g jauhelihaa  (3,99€) 
3 rkl siirappia (0,21€)
suolaa
oreganoa
mustapippuria
vettä
1 rkl ruokaöljyä vuoan voiteluun
  1. Suikaloi kaali pieniksi suikaleiksi ja laita hautumaan noin 5 dl:aan vettä kannen alle. Kun vesi kiehuu, lisää sekaan myös ohrasuurimot ja sekoita. Jos näyttää, että vettä on liian vähän, voit lisätä sitä vielä noin 2-3 dl. Vettä ei saa olla liikaa, mutta sen verran, että seos säilyy kosteana ottaen huomioon suurimoiden turpoamisen uunissa.
  2. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  3. Lisää ruskistettu jauheliha kaalin sekaan ja sekoita
  4. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää myös siirappi ja oregano ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt. 
  5. Kaada kaaliseos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 1½ tuntia 180 asteessa. Tarkista, ettei pinta pala kypsennyksen aikana. Jos näin meinaa käydä, voi laittaa vuoan päälle kannen tai folion.
  6. Nauti puolukkasurvoksen kanssa
Koko kuuden hengen  annokselle tulee hintaa 5,41€ eli 0,90€/1 annos.

Kommentit

Suositut tekstit