Kaurapuuro marjoilla ja raejuustolla

Kaurapuuro (tai mikä tahansa puuro) on suomalaista perusruokaa, terveellistä ja kuitupitoista ravintoa. Puuro sellaisenaan ei aina maistu, mutta höystämällä sitä vaikkapa marjoilla ja raejuustolla, saa jo monipuolisen pläjäyksen aamun alkajaisiksi, tai miksei myös päivän päätteeksi.

Erilaiset puurot kuuluvat ruokalistallemme ja vaihtamalla viljan laatua ja tarjolla olevia oheistuotteita, saakin vaihtelua puurovalikoimaan. 

Kaurapuuro 

4 henkilölle 

1 l vettä
4 dl kaurahiutaleita 
½ tl suolaa

Tarjoiluun:
400 g raejuustoa
400 g vadelmia tai muita marjoja
  1. Kiehauta vesi
  2. Lisää hiutaleet koko ajan sekoittaen
  3. Pienennä levyn lämpötilaa, ettei puuro kuohahda hellalle. Anna kypsyä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä noin 5-10 minuuttia kannen alla.
  5. Tarjoile raejuuston ja marjojen kera. 
4 dl kaurahiutaleita (140 g), 0,19€
400 g kotimaisia vadelmia 9,50€
400 g raejuustoa 2,15€
Ateria yhteensä kaikkine höysteineen 11,84 € eli 2,96€/henkilö

Huomioitavaa on, että vadelmat lienevät kallein suomalainen marja. Mustikoita saa huomattavasti edullisemmin. Esimerkiksi kotimainen pakastemustikka S-kaupoissa näkyy olevan 1,79€/200 g, joten mustikoilla höystettynä koko annokselle tulisi hintaa 5,92 € eli 1,49€/henkilö.
Toki, jos on mahdollisuus itsellä kerätä marjoja kesäaikaan, marjat eivät maksa mitään, mutta koska kaikilla ei tätä mahdollisuutta ole, kuten ei meilläkään, lasken myös hinnan, mitä ne maksavat kaupasta hankittuna. 

Kommentit

Suositut tekstit