Porkkanaiset sämpylät

Tuoreet vielä hieman uunilämpimät sämpylät. Voi mitä herkkua! 

Ohje

5 dl maitoa (0,43€)

75 g leivontamargariinia (0,38€)

3 rkl hunajaa (0,85€)

100 g rahkaa (0,32€)

170 g porkkanaa (0,23€)

n. 750 g sämpyläjauhoja (0,71€)

1 tl suolaa

2 pss kuivahiivaa (0,24€)

  1. Raasta porkkanat. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. 
  2. Sekoita sulatettu leivontamargariin maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös rahka, hunaja, suola ja porkkanaraaste.
  3. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja sekoita jauhot taikinaan. Jauhot voi sekoittaa taikinaan esimerkiksi puukakapustalla. Sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  4. Laita taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan noin 30 minuutiksi.
  5. Kun taikina on kohonnut, kumoa se leivinpöydälle, jossa hieman jauhoja. Alusta taikina leivinpöydällä. Jaa se sitten kahteen osaan, leivo tangoiksi ja leikkaa molemmista tangoista 9 palaa, jotka pyörittelet sämpylöiksi. Käytä hieman jauhoja apuna, jos taikina meinaa tarttua käsiin tai pöytään.
  6. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

18 sämpylää tuli maksamaan 3,16€. Kilohinnaksi tuli 2,76€.

Kommentit

Suositut tekstit