Porkkanaiset sämpylät
Tuoreet vielä hieman uunilämpimät sämpylät. Voi mitä herkkua!
Ohje
5 dl maitoa (0,43€)
75 g leivontamargariinia (0,38€)
3 rkl hunajaa (0,85€)
100 g rahkaa (0,32€)
170 g porkkanaa (0,23€)
n. 750 g sämpyläjauhoja (0,71€)
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa (0,24€)
- Raasta porkkanat. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi.
- Sekoita sulatettu leivontamargariin maidon joukkoon. Sekoita joukkoon myös rahka, hunaja, suola ja porkkanaraaste.
- Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja sekoita jauhot taikinaan. Jauhot voi sekoittaa taikinaan esimerkiksi puukakapustalla. Sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Laita taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan noin 30 minuutiksi.
- Kun taikina on kohonnut, kumoa se leivinpöydälle, jossa hieman jauhoja. Alusta taikina leivinpöydällä. Jaa se sitten kahteen osaan, leivo tangoiksi ja leikkaa molemmista tangoista 9 palaa, jotka pyörittelet sämpylöiksi. Käytä hieman jauhoja apuna, jos taikina meinaa tarttua käsiin tai pöytään.
- Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
18 sämpylää tuli maksamaan 3,16€. Kilohinnaksi tuli 2,76€.
Kommentit
Lähetä kommentti