Punainen juureslihapata
Aiemmassa postauksessani kerroin, että ostin reilu viikko sitten tarjouksesta juureksia 0,50 euron kilohintaan ja perunoita 0,20 euron kilohintaan. Tänään syntyi karjalanpaistilihasta ja juureksista lihapataa. Ruoka on yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaikkakin uunissa hauduttaminen vie parisen tuntia aikaa, ei sitä juurikaan tarvitse vahtia, joten sillä aikaa kun ruoka valmistuu, voi tehdä muuta.
Ohje
- Kuori ja paloittele punajuuret ja lantut pieniksi paloiksi, viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele myös sipuli. Laita paloitellut juurekset ja sipuli uunivuokaan.
- Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja lisää ne juuresten kaveriksi.
- Huuhtele pannu, jolla ruskistit lihat, puhtaalla vedellä ja kaada vesi vuokaan niin, että juurekset ja lihat lähes tulkoon peittyvät
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla.
- Hauduta uunissa 150 asteessa noin kaksi tuntia
- Nauti perunoiden kera!
Kommentit
Lähetä kommentti