Punainen juureslihapata

Aiemmassa postauksessani kerroin, että ostin reilu viikko sitten tarjouksesta juureksia 0,50 euron kilohintaan ja perunoita 0,20 euron kilohintaan. Tänään syntyi karjalanpaistilihasta ja juureksista lihapataa. Ruoka on yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaikkakin uunissa hauduttaminen vie parisen tuntia aikaa, ei sitä juurikaan tarvitse vahtia, joten sillä aikaa kun ruoka valmistuu, voi tehdä muuta.

Ohje

6 henkilölle

700 g karjalanpaistilihaa (7,99€)
300 g punajuurta (0,15€)
200 g porkkanaa (0,10€)
200 g lanttua (0,10€)
1 sipuli (0,23€)
suolaa, mustapippuria, rosmariinia
  1. Kuori ja paloittele punajuuret ja lantut pieniksi paloiksi, viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele myös sipuli. Laita paloitellut juurekset ja sipuli uunivuokaan.
  2. Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja lisää ne juuresten kaveriksi. 
  3. Huuhtele pannu, jolla ruskistit lihat, puhtaalla vedellä ja kaada vesi vuokaan niin, että juurekset ja lihat lähes tulkoon peittyvät
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. 
  5. Hauduta uunissa 150 asteessa noin kaksi tuntia
  6. Nauti perunoiden kera!
Koko kuuden hengen padan hinnaksi tuli 8,57€. Tähän kun lisää perunaa kuudelle hengelle (600 g) tuli aterian hinnaksi 8,69€ eli 1,45€/1 annos.

Laskin hinnan sen mukaan, millä hinnalla ostin juurekset tarjouksesta reilu viikko sitten. Tokihan ei juureksia tuohon hintaan jatkuvasti saa. Jos aterian hinnan laskee juuresten normihinnalla, joka on noin 1,30€/kg ja perunoista noin 0,65€/kg, tulee koko kuuden hengen aterialle noin euron verran hintaa lisää edellä mainittuun.

Kommentit

Suositut tekstit