Rahkainen mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka sopii suomalaiseen makuun. Tämän piirakan pohjassa on käytetty osin ruisjauhoja, sillä ruisjauho mielestäni on erinomainen mustikan kanssa. Rahka antaa mukavaa kosteutta täytteeseen. Monissa ohjeissa käytetään kermaviiliä. Itse suosin vähärasvaisempia vaihtoehtoja kuten rahkaa ja maustamatonta jogurttia, jotka sopivat vallan mainiosti kermaviilin sijasta.

Ohje 6 hengelle:

Piirakan pohja:

75 g leivontamargariinia (0,19€)

½ dl sokeria (0,04€)

1 kananmuna (0,25€)

1 dl vehnäjauhoja (0,05€)

1 dl ruisjauhoja (0,08€)

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g mustikoita (1,79€)

1 rkl perunajauhoa (0,12€)

250 g rahkaa (0,89€)

1 kananmuna (0,25€)

1 dl sokeria (0,07€)

2 tl vaniljasokeria

  1. Sulata rasva. 
  2. Sekoita sulaneen rasvan joukkoon sokeri, kananmuna sekä keskenään sekoitetut ruis-, vehnä- ja leivinjauhe.
  3. Levitä taikina 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan ja levitä mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät jäisiä mustikoita, voi perunajauhot laittaa jäisten marjojen sekaan.
  5. Sekoita vielä rahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja levitä marjojen päälle.
  6. Kypsennä 200 asteessa noin 25 - 30 minuuttia.
  7. Nauti jäähtyneenä!
Koko piirakalle tulee hintaa 3,75€ eli 0,63€/1 annos.

Kommentit

Suositut tekstit