Satokauden aikaan - Omenainen rahkakakku
Syksy ja satokausi. Ilokseni sain tänään ystävältäni omenoita, heillä kun niitä piisaa ja ilmeisestikin ollut hyvä omenavuosi. Omenasosetta kiehauttelin talven varalle ja kun niitä vielä vähän yli jäi, mietin että mitähän hyvää niistä saisi aikaan. Hetken nettiä selailtuani löysin tällaisen ohjeen. Hieman sovelsin, sillä alkuperäisen ohjeen mukaisesti rahkan sekaan sekoitettaisiin kermaa. Itsehän en oikein kermasta pidä, sillä siitä tulee ihan liikaa turhan kovaa rasvaa. Korvasin siis kerman maustamattomalla jogurtilla niinkuin yleensä teen. Jogurtti antaa kivaa pehmeyttä rahkan makuun.
Omenainen rahkakakku
- Ota rasva huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se pehmenee. Vaahdota sitten rasva ja sokeri.
- Vatkaa myös kananmuna joukkoon ja sekoita taikinaan sitten jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe
- Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja sitten reunat paikalleen. Revi tai leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat ja "jauhota" esimerkiksi vehnäleseillä
- Tämän jälkeen levitä taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada sitten täyte pohjan päälle vuokaan
- Pese omenat huolella ja leikkaa niistä ohuita viipaleita ja laita täytteen päälle haluamallasi tavalla.
- Sirottele vielä pinnalle kanelia ja sokeria ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
- Kakun ollessa kypsä, ota se uunista ja anna jäähtyä ennenkuin otat sen vuoasta.
- Kakku on erinomaisen hyvää vielä seuraavanakin päivänä.
Kommentit
Lähetä kommentti