Banaanileipä
Tämä leipä lienee amerikkalaista alkuperää. Ainakin itse olen ohjeen alunperin löytänyt Jill Parkerin ja Patrik Giardinon kirjasta "Amerikkalainen keittokirja". Leipä on makea, joten voisi melkein verrata kakkuun, ja siltähän se näin kakkuvuoassa kypsennettynä näyttääkin.
Tämä on leipä, johon mainiosti upottaa tummuneet banaanit. Harmittavasti usein nähdään heitettävän tummapilkkuisia banaaneja hukkaan, vaikka juuri silloin banaanit ovat oikeasti kypsiä ja makeimmillaan. Ehkäpä Suomessa on vain totuttu syömään banaanit silloin, kun ne ovat vielä kauniin keltaisia, ja hieman tummuneet heitetään pois. Sitä ei kyllä todellakaan kannata tehdä, sillä jos ne eivät sellaisenaan maistu, niin kannattaahan ne hyödyntää jotenkin muuten. Täysin syömäkelpoista ruokaahan ne ovat.
Alkuperäisessä ohjeessa taikinaan on lisätty saksanpähkinärouhetta, mutta koska tykkään soveltaa, tällä kertaa leikkasin kaapista löytyvät mantelit rouheeksi ja lisäsin ne pähkinöiden sijasta. Näin pääsin eroon viime jouluna ylijääneistä manteleista, eikä niitäkään tarvinnut hukkaan heittää.
Ohje
- Muussaa banaanit soseeksi haarukalla
- Lisää sekaan kananmunat ja maito sekoita huolella
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää edellisten joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Laita taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
- Kumoa kakku ja anna jäähtyä ennen nauttimista
Kommentit
Lähetä kommentti