Joulun taatelikakku
Taatelikakku on joulun klassikko, joka kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä sen maku paranee vanhetessaan. Kakun voi hyvin myös pakastaa, joten yleensä teen sen todellakin hyvissä ajoin kuten nyt. Alla olevan ohjeen mukaisen kakun voi kypsentää noin 1,8 litran kokoisessa vuoassa.
Ohje
3 dl vettä
2 dl sokeria (0,15€)
1 pkt (250g) taatelia (1,35€)
200 g leivontamargariinia (1€)
2 kanamunaa (0,50€)
3½ dl vehnäjauhoja (0,20€)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vuoan voiteluun:
hieman margariinia
vehnänleseitä
- Paloittele taatelit pieniksi paloiksi. Yhdistä vesi, sokeri ja paloitellut taatelit ja keitä pehmeiksi.
- Ota kattila liedeltä ja lisää siihen paloiteltu leivonmargariini. Anna sen sulaa taateliseokseen
- Anna taatelipohjan jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele kakkuvuoka ja "jauhota" se vehnänleseillä.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa tunnin ajan.
- Anna kakun tekeytyä muutaman päivän ennen tarjoilua.
Kakulle tuli hintaa 3,20€ (kilohinta 2,53€/kg).
Kommentit
Lähetä kommentti