Porsaan sisäfilettä juuresten kera

Viikon alkajaisiksi teimme perinteiset kertaviikkoiset ruokaostokset. Vaikka suunnittelen aina viikon ruokalistan valmiiksi ja sen perusteella ostoslistan, joskus tulee sovellettua, jos kaupassa tulee vastaan jokin hyvä tarjous, josta en tiennyt etukäteen. Näin kävikin tänään, kun porsaan sisäfilettä oli tarjolla hintaan 7,99€/kg. Ostin 610 gramman sisäfileen hintaan 4,90€, joka tulikin sitten edullisemmaksi kuin se mitä olin alunperin suunnitellut. Kypsensin lihan lantun, porkkanan ja sipulin kera ja kyllähän tuli hyvää!

Ohje

4 hengelle

600 g porsaan sisäfilettä (4,90€ tarjouksesta)
200 g lanttua (0,20€)
200 g porkkanaa (0,20€)
1 sipuli (0,15€)
1 yksikyntinen valkosipuli (0,21€)
suolaa
mustapippuria
timjamia
margariinia lihan ruskistamiseen
  1. Ota liha lämpemään huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen kypsennystä.
  2. Lihan lämmetessä kuori ja paloittele lanttu, porkkanat ja sipulit. Laita kasvikset uunivuokaan.
  3. Viipaloi liha, ruskista viipaleet pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita ruskistetut lihat uunivuokaan juuresten kaveriksi. 
  5. Huuhtele pannu puhtaalla vedellä ja kaada huuhteluliemi lihojen ja juuresten päälle.
  6. Lisää vielä timjamia mausteeksi. Laita vuo´an päälle kansi tai folio
  7. Kypsennä 175 asteessa tunnin verran.
  8. Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.
Lihavuokalle tuli hintaa 5,66€. Kun tähän hintaan lisätään neljälle hengelle perunoita sekä salaatista, kurkusta, tomaatista ja salaattijuustokuutioista valmistettua salaattia, tuli koko aterian hinnaksi 8,58 eli 2,15€/1 hlö.

Kommentit

Suositut tekstit