Mustikkamurupiirakka
Tämä mustikkapiirakka syntyi keittoruoan jälkiruoaksi. Piirakan täyte jäi mukavan kosteaksi ja maistui todella hyvältä, joten laitetaanpa ohje talteen.
Ohje
Pohja:
100 g leivontamargariinia (0,19€)
1 dl sokeria (0,08€)
1 kananmuna (0,25€)
2½ dl vehnäjauhoja (0,14€)
1 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia (0,31€)
Täyte:
200 g mustikoita (1,79€)
2 rkl sokeria (0,03€)
3 rkl perunajauhoja (0,04€)
Muruseos:
50 g margariinia (0,01€)
¾ dl vehnäjauhoja (0,06€)
½ dl sokeria (0,04€)
Piirakkavuoan voiteluun:
n. 2 rkl margariinia
vehnänleseitä
- Vaahdota muna, sokeri ja margariini keskenään.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
- Lisää vielä lopuksi maustamaton jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteeseen tulevat mustikat, sokeri ja perunajauho keskenään ja levitä pohjan päälle.
- Tee muruseos nyppimällä margariini, jauhot ja sokeri sormin murumaiseksi seokseksi. Levitä mustikoiden päälle.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Piirakalle tuli hintaa n. 2,95 €.
Kommentit
Lähetä kommentti