Mustikkamurupiirakka

Tämä mustikkapiirakka syntyi keittoruoan jälkiruoaksi. Piirakan täyte jäi mukavan kosteaksi ja maistui todella hyvältä, joten laitetaanpa ohje talteen.

Ohje

Pohja:
100 g leivontamargariinia (0,19€)
1 dl sokeria (0,08€)
1 kananmuna (0,25€)
2½ dl vehnäjauhoja (0,14€)
1 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia (0,31€)

Täyte:
200 g mustikoita (1,79€)
2 rkl sokeria (0,03€)
3 rkl perunajauhoja (0,04€)

Muruseos:
50 g margariinia (0,01€)
¾ dl vehnäjauhoja (0,06€)
½ dl sokeria (0,04€)

Piirakkavuoan voiteluun:
n. 2 rkl margariinia 
vehnänleseitä
  1. Vaahdota muna, sokeri ja margariini keskenään.
  2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
  3. Lisää vielä lopuksi maustamaton jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Levitä taikina voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Sekoita täytteeseen tulevat mustikat, sokeri ja perunajauho keskenään ja levitä pohjan päälle.
  6. Tee muruseos nyppimällä margariini, jauhot ja sokeri sormin murumaiseksi seokseksi. Levitä mustikoiden päälle.
  7. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Piirakalle tuli hintaa n. 2,95 €.

Kommentit

Suositut tekstit