Viikon ruokalista ja ruokakauppa

Tänään oli kauppapäivä ja näin ollen myös viikon ruokalistan suunnittelu. Ruokalistan suunnitteluun kuuluu päivällisen suunnittelu koko viikon ajalle. Muut ateriat eivät suunnittelua tässä huushollissa kaipaa, sillä aamiainen on yleensä aina perussettiä fiiliksen mukaan: puuro-, mysli-, leipä- tai munakasaamiainen. Puuron kaverina yleensä tarjolla on jogurttia, marjoja ja raejuustoa, mitä nyt kukakin sen kanssa haluaa nauttia. Mysli menee yleensä maidon tai jogurtin kera, 

Lounaalla syödään kaapista löytyvää, yleensä edellisen päivän päivällisen jämiä. Näitä lähtee myös evääksi työpaikalle. Välipalat mennään voileivällä ja hedelmillä. Päivällinen on se ateria, jota varten laadin erillisen suunnitelman, jotta vähintäänkin viikon ajaksi on valmiiksi mietittynä, mitä meillä syödään. Kun ruokalista on valmis, voikin sitten suunnitella kauppalistan. Mikäli ruokaa jää yli, vähintäänkin kerran viikossa pidetään jämäpäivä, jolloin syödään viikon aikana syntyneet jämät pois. Tämähän tietää luonnollisesti sitä, että jämäpäivän ansiosta jokin jo suunnitelluista aterioista siirtyy seuraavan viikon ruokalistalle.

Viikon 5/2023 ruokalista

Alkaneen viikon kauppakäyntiin upposi 115 euroa, mikä on hyvin tyypillinen viikottaisen ruokalaskun hinta. Tähän hintaan sisältyy kaikki alkaneelle viikolle varatut ruokatarvikkeet eli kaupassa ei käydä viikon aikana pääasiallisesti kuin kerran. Joinakin viikkoina tulee yleensä yksi pieni täydentävä kauppakäynti, mikä tarkoittaa pientä täydentämistä, jos jokin tarvike pääsee loppumaan kesken viikon.

Kommentit

Suositut tekstit