Nyhtöpossua ja kasviksia

Kasslerista saa erinomaista nyhtöpossua. Monissa nyhtöpossun ohjeissa on käytetty paljon erilaisia mausteita, jotka saavat helposti ruokalaskun hinnan nousemaan, jos niitä ei ole kaapissa ole valmiina. Oma nyhtöpossuni sisältää perusmausteita, joita minulla kaapissa on aina valmiina. ”Törkeen hyvää” nyhtistä saa siis vähemmilläkin mausteilla ja taloudellisesti tarkasteltuna turha on ostaa sellaisia mausteita, joita ei muuten tule käyttäneeksi. Tässäpä siis yksinkertaisemmin maustetun nyhtiksen ohje. Varmasti katoaa viimeistä murua myöten.

Niin ja vielä, liha kannattaa leikata viipaleiksi ennen kypsennystä, jolloin se kypsyy nopeammin ja säästää näin sähköä.

Annoksesta riittää viidelle:

1 kg kassleria (7,90€)

Suolaa

Mustapippuria

Paprikajauhetta

  1. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  2. Leikkaa liha noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Mausta viipaleet molemmin molemmin puolin suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  4. Asettele lihat uunivuokaan.
  5. Kaada päälle noin 1/2 dl vettä ja laita 125 asteiseen uuniin.
  6. Anna hautua uunissa noin 2-3 tuntia, kunnes liha on murentunut ja sen saa haarukalla revittyä palasiksi.
  7. Revi liha haarukalla ja sekoita niin että maut tasaantuvat. Anna vielä muhia uunin jälkilämmössä perunoiden keittämisen ajan.
  8. Tarjoile perunoiden ja hyvän salaatin kera.


Kuvassa olevan salaatin ainekset:
1/2 kg porkkanoita (0,50€)
300 g parsakaalia (0,99€)
1 paprika (1,10€)
1 prk kikherneitä (0,79€)

Salaatista riittää kahdelle päivälle viidelle hengelle eli kymmenen annosta.

Koko aterialle (perunat, nyhtöpossu, salaatti) tuli hintaa yhteensä 10,09€/annos eli 2,02€/annos.

Huomaa, että iso kulhollinen salaattia maksoi kokonaisuudessaan 3,38€ ja siitä jäi puolet seuraavaa päivää varten, joten yllä mainitussa aterian hinnassa on huomioitu vain puolet koko salaatin hinnasta. Loppu siirtyy seuraavalle päivälle.

Kommentit

Suositut tekstit