Perinteinen lihakeitto
Karjalanpaistilihasta syntyy maittava lihakeitto. Kun keitossa on lisänä "tuoreita" juureksia, saa niistä keittoon kunnolla makua, toisin kuin pakasteena saatavista keittojuurespusseista. Vaikka pakastevalmisteet hieman "helpottavat" ruoan valmistusta, maussa menettää paljon. Näin ollen itse suosin aina aitoja makuja, jotka irtovat keittoon, kun juurekset saavat hautua kypsiksi valmistuksen hetkellä.
Karjalanpaistiliha vaatii melko pitkän kypsymisajan mureutuakseen riittävästi, joten lihaa kannattaa hauduttaa riittävästi ennen juuresten ja perunoiden lisäämistä kattilaan.
Lihakeitto (6 annosta)
500 g karjalanpaistilihaa (7,29€)
600 kg perunoita (0,53€)
400 g porkkanoita (0,40€)
300 g lanttua (0,30€)
1 sipuli (0,15€)
2 laakerinlehteä
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
- Ruskista lihat pannulla yhdessä silputun sipulin kanssa. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
- Kiehauta noin 1 l vettä ja lisää ruskistetut lihat ja laakerinlehdet kattilaan. Anna porista hiljalleen kannen alla tunnin verran.
- Lisää sitten pieniksi kuutioiksi leikatut lantut ja porkkanat ja anna edelleen porista hiljalleen kannen alla.
- Kun juurekset alkavat kypsyä, lisää vielä kuoritut ja lohkotut perunat. Mausta keitto suolalla ja anna vielä porista hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa hyvän leivän kera!
Kommentit
Lähetä kommentti