Viikon 7/2023 ruokalista ja -ostokset

On viikon ruokalistan aika. Viime viikon listalta chili sin carnea on vielä jäljellä yhdelle aterialle, joten tänään pidetään jämäruokapäivä. Pinaattikeitto jäi viime viikon listalta tekemättä, joten se on edelleen tämän viikon listalla. Broilerin kaveriksi keittämääni riisiä kun jäi sen verran yli, että seuraavana päivänä valmistin siitä kanakeittoa varten hankkimieni broilerinsuikaleiden kanssa riisi-broileripyttistä pinaattikeiton sijaan. Näin ne ruokalistasuunnitelmat elää viikon aikana tilanteen mukaan. Ruokaa ei heitetä roskiin, vaan se hyödynnetään toisena päivänä.

Alkaneen viikon ruokakassin hinta oli 109 euroa. Näillä on nelihenkisen talouden tarkoitus elää alkanut viikko. Maitoa ehkä vielä joudutaan loppuviikosta täydentämään, mutta perusruokaan riittää aineksia. Kassiin sisältyi maidot, tuoremehut, jogurtit, lihat, juustot, leikkeleet, kananmunat, leivät, runsaasti kasviksia ja hedelmiä, hiutaleet ja suurimot sekä pasta ja muuta pientä ruoanvalmistukseen tarvittavaa. Niin, ja sokerina pohjalla Cittarin tarjousjäätelöä - 5 pakettia Ingmanin makujäätelöitä, joita plussaetuna myytiin 1€/litra. Nämä herkut riittävät vielä tulevillekin viikoille, sillä eihän niitä nyt joka päivä syödä. Neljä isoa kestokassillista ruokaa - mielestäni varsin kohtuullisella summalla selvittiin jälleen kerran.

Viikon edullisimmat löydöt olivat maalaisviipaleet, joita Prismassa myytiin 0,20€ hintaan. Eivätkä olleet vielä edes vanhoja vaan ihan tuoretta leipää. Cittarista taas löytyi "euron päiviltä" omenoita hintaan 1€/2 kg, joten erittäin kohtuuhintainen löytö sekin.

Kommentit

Suositut tekstit