Yhden viikon aamiaislista

Aamiainen on päivän tärkein ateria, sanotaan. Pitääkö tämä mielestäsi paikkansa? Itse koen, että hyvällä aamiaisella päivä lähtee hyvin käyntiin niin, ettei jo parin kolmen tunnin jälkeen ole jälleen nälkä. Tämän vuoksi olen viimeisen vuoden aikana pyrkinyt rakentamaan aamiaisen mahdollisimman monipuoliseksi. Suosin suomalaiselle ominaisesti täysjyväpuuroja ja ruisleipää. Puuro yksistään ei kuitenkaan nälkää kauan pidä, joten jotain täytyy olla kyytipoikana. On myös tärkeää huomioida, että ateria on riittävän monipuolinen. Niinpä puuron tai leivän rinnalla tulisikin olla myös jotain, josta saa proteiinia ja tietenkin myös jotain tuoretta, josta saa vitamiineja.

Kokosin taulukkoon yhden hengen aamiaislistan yhdelle viikolle. Tätä voisi käyttää vaikkapa kiertävänä listana, mutta itse tykkään aina soveltaa tilanteen mukaan. Lista antaa kuitenkin osviittaa siitä, että monipuolisen aamupalan kokoaminen ei ole rakettitiedettä eikä hintakaan loppujen lopuksi nouse suuriin lukemiin, vaikka tarjolla olisi muutakin kuin puuroa.

Kesäisin voimme hyödyntää metsiemme satoa ja näin saada "ilmaista" ravintoa ja vitamiineja talven varalle. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta metsään mennä keräämään. Itse en ole koskaan ollut marjastajasorttia, mutta varastoimme kyllä talven varalle ostamalla marjoja suoraan kerääjältä. Ja jos ei sitäkään mahdollisuutta olisi, kaupastahan saa kotimaisia marjoja pakasteena. 

Koska tosiaan kaikki eivät marjoja itse jostain syystä kerää, olen alla olevaan listaan huomioinut marjojen hinnan kaupan hintojen mukaan. 

Kommentit

Suositut tekstit